УРУЧЕНО ЈОШ 16 УГОВОРА У ОКВИРУ КОНКУРСА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА

Ове године, на конкурс за инвестиције у области образовања усмерен је 91 милион динара, а образовно-васпитне установе могле су да конкуришу за финансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката. Уручивање уговора представницима школа и локалних самоуправа настављено је данас у Новом Саду, у Холу Покрајинске владе.
„Јуче је у Пачиру уручено осамнаест уговора, данас у Новом Саду шеснаест. Средства су додељена за 62 установе с територије АП Војводине – 63 милиона основним школама, 20 милиона средњим школама, три милиона ученичким домовима и пет милиона динара предшколским установама”, изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање Жолт Сакалаш приликом доделе уговора.
Захваљујући конкурсима за инвестиције у области образовања које ресорни секретаријат расписује од 2017. године, до сада је уложено преко милијарду динара у објекте које користе образовне установе.
„Секретаријат остаје одлучан да истраје у остваривању својих стратешких образовних циљева, а један од њих је обезбеђивање бољих услова за боравак и рад у установама образовања и васпитања”, истакао је Сакалаш.
 Потписивање уговора наставља се и наредних дана, и то 12. маја у Сремској Митровици у Дому ученика средњих школа и 13. маја у Зрењанину, у Електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла”.