ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНАРИМА ЗГРАДЕ У КИСАЧКОЈ УЛИЦИ БР. 55

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је на пријему у Градској кући кључеве станарима зграде у Кисачкој улици број 55. Јавним позивима за доделу и куповину станова у јавној својини Града Новог Сада, расписаним у јануару 2020. године, опредељено је девет станова за доделу и 26 станова за продају у том стамбено-пословном објекту. По спроведеним Јавним позивима додељено је четири стана, продато 23 стана, док ће преостали станови бити предмет неког наредног јавног позива.

– Задовољство ми је да поздравим власнике станова који су на конкурсу стекли могућност да реше своје стамбено питање и да им уручим кључеве за њихов нови дом. Станови су продавани по повлашћеним, некомерцијалним ценама у висини грађевинских радова, а породице које ће се уселити су између осталих, самохрани родитељи, вишечлане породице, породице које су избегле са својих огњишта и пуно ми је срце кад видим да су стамбено збринути. Желим да им та лепа, нова зграда у Кисачкој улици буде дом, а на тој локацији су у близини школа и вртић за децу, тако да се надам да ће бити још више деце у згради и да ће се дечја граја и смех чути далеко. Честитам мојим сарадницима из Градске управе за имовину и стамбене послове који су радили на овом подухвату, као и запосленима у Стамбеној агенцији. Расписујемо нове конкурсе за наше суграђане по повлашћеним ценама, а  следећи су за нове станове у Улици Момчила Тапавице. Заинтересовани Новосађани могу да прате средства јавног информисања, јер ћемо наставити да расписујемо нове огласе и решавамо стамбене потребе још већег броја људи – рекао је градоначелник Милош Вучевић, честитао власницима нових станова и пожелео им срећно усељење.

У име власника станова обратила се Слађана Ристић, власница стана број 6, којој је претходно градоначелник уручио кључеве. 

– Супруг и ја смо 20 година подстанари и до сада нисмо имали прилику да купимо стан, чак ни путем кредита. Када смо видели конкурс који је Град објавио, поднели смо документацију, имали довољан број бодова и прошли. Хвала Граду Новом Саду и свима који су учествовали у овом процесу са нама. Срце нам је пуно, поготово што имамо двоје деце са посебним потребама за које је неопходан простор прилагођен њима, а сада коначно имамо довољно услова и да наш старији син добије своју собу – рекла је Слађана Ристић.

Просечна цена квадратног метра стана износи 92.418,96 динара. Станови се по утврђеној цени купују једнократном исплатом или исплатом у 240 месечних рата, а у случају исплате купопродајне цене на рате шестомесечне отплатне рате усклађиваће се за периоде јануар-јун, односно јул-децембар, са кретањем потрошачких цена у Републици Србији, а највише до висине раста просечне месечне зараде без пореза и доприноса у Републици Србији, према званичним подацима Републичког завода за статистику. Средства остварена отуђењем станова припадају буџету Града Новог Сада и користиће се за остваривање видова стамбене подршке.