ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ РЕЧНИ ПУТНИЧКИ ТЕРМИНАЛ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и генерални директор DP World Нови Сад Клаудио Негреану присуствовали су отварању реконструисаног речног путничког терминала који је обновила компанија DP World Нови Сад. Компанија, у чијем власништву је лука Нови Сад, почела је реконструкцију путничког терминала у марту ове године и у његову обнову уложила је 500 000 евра. Путнички терминал опремљен је многобројним садржајима и потребном опремом за прихват свих врста бродова. Званице су на догађај стигле бродом „Албатрос“ који је уједно био и први брод који је пристао на реконструисани путнички терминал. У питању је брод-пушер из флоте DP World Нови Сад који на брз, безбедан и ефикасан начин доводи и одводи барже за утовар робе у и из луке Нови Сад.

– Припремамо се да, после Короне, вратимо град у редован ритам живота и овај модернизовани пристан на Кеју је наговештај да ћемо ускоро овде видети бројне бродове, путнике и туристе који ће доћи да уживају у нашем граду и држави. Велика је ствар за целу Србију одлука DP World да инвестира овде, а они ће у Новом Саду уложити 35 милиона евра, како би побољшали капацитет луке, и да би се више робе извозило и увозило преко нашег града. То је друштвено одговорна компанија која подржава спортске клубове, а жели и да буде партнер у пројекту Нови Сад Европска престоница културе – нагласио је новосадски градоначелник Вучевић.

Како је рекао министар Момировић, Нови Сад ће тек добити своје нове обрисе када буду изграђени нови мостови и брза пруга.

– Приватни инвеститори који доприносе развоју наше земље су инвеститори какве желимо у Србији. Није случајно ова земља у задњим годинама доживела просперитет, то је искључиво резултат посвећеног и поштеног рада – истакао је Момировић.

Генерални директор DP World Нови Сад Клаудио Негреану најавио је да та компанија планира да од новосадске луке створи једно од најважнијих трговинских чворишта на читавом току Дунава.

– Лука ће нас повезати са Европом и светом, нудећи огромне друштвено-економске користи – закључио је Клаудио Негреану.