ПОТПИСАНО ПИСМО О НАМЕРАМА ИЗМЕЂУ ГУВЕРНАТА АЛЕКСАНДРИЈЕ И АП ВОЈВОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и гувернер Александрије Мухамед Тахер ел Шариф потписали су данас у Египту Писмо о намерама о успостављању институционалне сарадње између Гуверната Александрије и АП Војводине.
Потписници су истакли да је овај документ изузетно важан јер ће бити основ за реализацију и промовисање институција и, посебно, привредне сарадње.
Акценат ће бити, како је истакнуто, на развоју трговине, пре свега у прехрамбеној индустрији, затим у области пољопривреде и коришћењу дигиталних технологија, саобраћаја, образовања, културе, туризма, као и у другим областима од обостраног интереса, у складу с међународним споразумима које су закључиле Република Србија и Арапска Република Египат.
Гувернат Александрија један је од највећих региона у Египту, а град Александрија један од најзначајнијих трговинских, туристичких и логистичких центара.
Потписивању Писма о намерама присуствовали су и амбасадор Републике Србије у Арапској Републици Египат Југослав Вукадиновић, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.