МОБИЛНИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КАМПУСУ

Са циљем да се студентској популацији олакша и учини доступнијим процес имунизације, мобилни пункт за вакцинацију у аутобусу ЈГСП „Нови Сад“ од данас је смештен у Универзитетском кампусу. Заинтересовани студенти и други грађани имаће прилику да наредних дана, на платоу код домова, приме Синофарм или Фајзер вакцину.

Тим поводом, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин истакао је да је Град озбиљно и одговорно приступио процесу имунизације и да чини све да га приближи свим Новосађанима.

– До сада је близу 250 хиљада наших суграђана примило вакцину против Ковида 19. Можемо да кажемо да смо на добром путу, али потребно је да се у већем броју вакцинише и млађа популација. Овакве иницијативе су један од начина да их анимирамо. За три дана, у центру града, у аутобусу је вакцинисано преко 350 грађана. Ја позивам студенте, али и све спортисте да дођу и да се вакцинишу, како би заштитили себе и друге и како би се коначно вратили нормалном животу – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Према речима саветника градоначелника за сарадњу са младима Дамјана Ничића градски тим који спроводи кампању подстицања младих да се укључе у процес масовне имунизације различитим акцијама жели да тој популацији учини вакцину доступном.

– Трудимо се да им максимално изађемо у сусрет и омогућимо да се пре, или после предавања брзо и једноставно вакцинишу. Организујемо и едукације како би смо им одговорили на сва питања и недоумице. Такође, у сарадњи са Унијом медицинског факутета за 200 вакцинисаних студената организовали смо бесплатно путовање на Златибор, а у наредном периоду ћемо наставити да их мотивишемо различитим бенефитима- рекао је Дамјан Ничић.

Директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић је објаснио да ће се на том пункту поред студената вакцинисати и део запослених у Студентском центру.

– Студенти као део академске заједнице, као најактивнији и најздравији део становништва треба да схвате да не постоји ризик од вакцинисања и да је ризик од обољевања много озбиљнији и већи.  Ми као установа студентског стандарда свакодневно апелујемо да се они укључе у процес имунизације, интерес свих нас је да се вратимо нормалном животу, одговорност ових младих људи је сада на испиту и надам се да ће да схвате да је свако од њих учесник у овој борби и да може да помогне да се она што пре заврши – истакао је Зоран Мартиновић.