ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: СНАЖНА ПОДРШКА ИНФОРМИСАЊУ – ТРАЈНО ОПРЕДЕЉЕЊЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић уручила је данас, у амфитеатру Архива Војводине, уговоре за 140 корисника који су добили средства на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2021. години. Укупан износ средстава је 49,2 милиона динара.

„Изузетна ми је част и на понос је свима што смо данас у прилици да потпишемо ових 140 уговора. Веома ми је драго што су се пред члановима комисије ове године нашли изузетно садржајни, квалитетни, стручни и креативни медијски садржаји – било да је реч о телевизији, радију, новинама или порталима“, нагласила је Милошевићева и додала да је трајно опредељење Покрајинске владе и ресорног секретаријата да сваке године повећава буџетска средства за медије како на српском, тако и на језицима националних мањина, како би се наставила традиционално добра сарадња и континуирано и професионално праћење свих активности.

У име потписника данашњих уговора речи захвалности упутио је Мирко Бајић из „Буњевачког медија центра“, који је истакао да би мањински медији без подршке покрајинског буџета тешко опстали на тржишту, јер ниједан од њих није комерцијалан.