ОДЛИЧАН УСПЕХ РЕЦИТАТОРА КЦ КУЛА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

У петак и суботу, 28. и 29. маја 2021. године, на Великој сцени Центра за културу Ваљево, одржана је 52. Смотра рецитатора Србије ,,Песниче народа мог”. Оцењивачку комисију су чинили: др Радован Кнежевић, професор дикције и глумац – председник, мр Андријана Виденовић, професорка дикције и глумица, МирославТрифуновић, редитељ, Данијела Квас, професорка српског језика и књижевности и песникиња и Милорад  Дамјановић, глумац. Комисија је пратила снимке наступа по 34 такмичара у категоријама млађег и средњег узраста и снимке наступа 33 такмичара у категорији старијег узраста.

Након ширег круга такмичења, комисија је изабрала по 6 финалиста из категорије млађег и средњег узраста и 8 финалиста из категорије старијег узраста, чије је снимке поново преслушала и јавним гласањем изабрала победнике у свим категоријама. Рецитатори из наше општине били су одлични. Прво место из категорије средњег узраста, са 50 бодова освојила је Биљана Митрић из Куле. Биљана је рецитовала песму „Старакућа“ Драгане Буквић. Друго место из категорије старијег узраста, са 48 бодова, освојила је Тара Божовић из Куле. Тара је рецитовала песму „Успаванка за погинуле који немју више од 20 година“ Душана Матића, док је Владица Кљајић из Црвенке у истој категорији освојила пето место, са 45 бодова. Она је рецитовала песму Десимира Благојевића „Црној сестри црна браћа“. Сви награђени учесници Републичког такмичења су рецитатори Културног центра Кула, а педагог им је Слободан Ногавица.

Директор Културног центра Кула, Каменко Бертић је истакао да су резултати на Републичком такмичењу још један плод континуираног рада у Културном центру, као и неговања културе говора и љубави према поезији.

-Било је још рецитатора који, не само да су заслужили да се пласирају на државно првенство, већ и да на истом победе, али неко сматра да не могу рецитатори из Куле да освоје све награде, што мени као директору и човеку никако није јасно. Међутим, ми ћемо и даље наставити са преданим радом, јер су нам наша деца и наша публика најважнији, рекао је директор КЦ Кула Каменко Бертић.

Извор: Општина Кула