САДЊОМ МЛАДИЦА У УЛИЦИ ПЕРЕ СЕГЕДИНЦА, КИКИНДА НА МАПИ “ЗЕЛЕНЕ СРБИЈЕ”

У оквиру друштвено одговорне кампање „Зелена Србија“, у улици Пере Сегединца, испред једне од стамбених зграда, посађено је 67 садница различитих лишћарских врста. Кампањи Color Media Communications, под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије и уз подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, приључио се и град Кикинда. Еколошку акцију подржали су још амбасада Португала, ЈП „Војводинашуме“ и ОТП банка Србије:

-Драго ми је што смо део кампање “Зелена Србија” која има за циљ подизање свести грађана, локалних самоуправа и компанија колико је значајно пошумљање у Србији. Град Кикинда предано ради на очувању животне средине. То је константа у раду локалне самоуправе. Северни Банат је наслабије пошумљени део Србије и Европе. Због тога имамо огромну одговорност и задатак да то исправимо, како бисмо млађим генерацијама оставили оставили здравију средину за живот. Свако посађено дрво за нас је вредно попут злата. Ова пракса остаће стални део агенде локалне самоуправе и од ње никада нећемо одустати- поручио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Од почетка године, Кикинда је пети од планираних десет градова који ће бити обухваћени кампањом “Зелена Србија”. Жоао Мело Алвим, заменик шефа Мисије амбасаде Португала у Србији, потврдио је да су међу првима подржали ову кампању:

-Желим да пренесем поздраве амбасадора Португала грађима Кикинде и челницима локалне самоуправе. Са великим задовољством представљам Португал у овој кампањи, пре свега, због јачања свести о значају очувања животне средине у школама И уопште у јавном животу. Потребно је да сви као друштво препознамо потребу да се одговорније понашамо према животној средини и клими- подвукао је португалски дипломата. Циљ кампање “Зелена Србија” јесте подизање свести о означају озелењавања као и размена искустава са државама које имају дипломатска представништва у Србији. Немања Ерцег, помоћник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, указао је да се оваквим акцијама подиже свест грађана о заштити животне средине. Акцију је подравио и Слађан Велинов, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

Извор: Град Кикинда