НОВИ УСПЕХ МАЛЕ ПИЈАНИСТКИЊЕ ИЗ КУПИНОВА

На недавно одржаном 7. Фестивалу пијанизма у Сремској Митровици, међу 33 учесника у Баби категорији учествовала је и Милица Михајловић из Купинова, ученица 1. разреда истуреног одељења румске музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у Пећинцима, која је у дисциплини клавир соло освојила прву награду. Деветогодишња Милица је током протеклог пролећа учествовала на још два такмичења – на такмичењу Пиколо пиано талентс (Piccolo Piano Talents), одржаном од 26. до 28. марта освојила је другу награду, док је на VIII међународном пијанистичком такмичењу, које се одржавало током маја месеца, освојила прву награду.

Милица похађа наставу клавира у класи наставнице Браниславе Трифуновић према чијим речима је интернационални жири на оба такмичења био састављен од истакнутих педагога и уметника из области клавира, који су подједнако, са високим бројем бодова, оценили Миличин рад.

„Битно је истаћи да је Милица је током времена стекла самопоуздање, које је врло битно за наступе пред стручним жиријем и публиком, а притом развила и особен стил извођења, што је ретко у њеним годинама. За два непуна месеца донела је три значајне медаље својој музичкој школи, свом месту и својој општини, и као таква представља узор својим другарима и вршњацима“ – изјавила је Трифуновић, и додала да се Милица тренутно припрема за концерте у Пећинцима, Старој Пазови и Руми, којима ће крунисати ову школску годину.

Извор: Општина Пећинци