ЦЕНТРАЛНИ ГРАДСКИ ТРГ У ЗНАКУ ЦВЕЋА

Члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић, отворио је на Тргу слободе цветну пијацу на којој ће од данас до суботе, 5. јуна до 18.00 часова, бити изложено цвеће, дрвенасте саднице, зачинско биље и грнчарија.

„Након 16 месеци заједничког пролажења кроз изазове које нам је пандемија ковид 19 наметнула као друштву, граду, нашој држави и целокупном човечанству, коначно можемо да кажемо да је ово један од корака ка нормализацији и нормалном животу. Цвећем се изражавају емоције и цвеће сигурно уноси посебну атмосферу на централни градски трг“, истакао је Срђан Самарџић.

Уз изражавање захвалности Градској управи Града Суботице што је препознала значај једне овакве манифестације, организатор цветне пијаце Душан Контић, из Сомбора, нагласио је да је суботичка локална самоуправа пример како полако и благо треба да се отварамо и да се враћамо у неки нормалан живот.

„Захвалио бих се и излагачима и присутним медијима на интересовању за ову манифестацију. Ту су 22 излагача. Присутна су два увозника, а остало су произвођачи цвећа, међу њима и највећи произвођач мушкатли у Србији. Ове године вегетација је каснила око месец и по дана и због временских прилика људи нису могли раније да изваде цвеће из стакленика, па је и то утицало да манифестација буде мало померена“, рекао је Контић.

Поред цветне пијаце на Тргу слободе, и на шеталишту на Тргу републике одржава се традиционална регионална изложба и вашар баштенског цвећа и садница „Garden flora“.

Извор: Град Суботица