ЕКОЛОШКУ ПРЕДСТАВУ “ЛАНЕТА” ВИДЕЋЕ МАЛИШАНИ СВИХ 18 ВРТИЋА ПУ “ДРАГОЉУБ УДИЦКИ”

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, а под покровитељством локалне самоуправе, малишани вртића “Плави чуперак”, “Мики” и “Мендо” данас су уживали у представи “Здравко Прљавко”. Наредних дана, глумци Дечјег позоришта “Лане” извешће ову представу и у осталим градским и сеоским вртићима Предшколске установе “Драгољуб Удицки”. Да су малишани уживали у представи, уверили су се градоначелник Никола Лукач, Милена Живков, чланица ГВ за образовање и културу, као и Стеван Иличић, члан ГВ за екологију. Према оцени Иличића, и ово је један од начина да се деци, већ у овом узрасту, укаже на неопходност заштите животне средине:

-Ова еколошко- едукативна представа најбољи је начин да деца науче са брину и чувају животну средину. На нама старијима је да им дамо добар пример, а на њма да прихвате здрав начин живота и да чувају животну средину- рекао је Иличић. Да са Дечјим позориштем “Лане” имају дугогодишњу и плодоносну сарадњу потврдила је Кристина Дрљић, директорица ПУ “Драгољуб Удицки”:

-Нећу погрешити ако кажем да је то нешто више од сарадње и да нас везује искрено пријатељство. На овај начин, сви заједно едукујујемо наше малишане. За то су, пре свих, заслужни наши васпитачи. Деца су заиста уживала јер због епидемије дуго су били лишени и оваквих ствари, и скоро нико није могао да улази у наше вртиће. Лане је због ковид кризе изостала традиционална приредба предшколаца. Срећом, ове године ћемо сви заједно уживати у њиховој песми и игри. Приредбу ћемо уприличити после 20. јуна- потврдила је Дрљић. Директор и глумац Дечјег позоришта “Лане”, Александар Малетин, изразио је задовољство што са највернијом публиком могу да се друже и у вртићима и додао да планирају гостовања у Чоки, Новом Милошеву и Новом Бечеју.

Извор: Град Кикинда