СВЕТЛА ЗА БИЦИКЛИСТЕ ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ НА ПУТЕВИМА

Савет за безбедност саобраћаја општине Србобран, уз подршку Полицијске станице Србобран, организовао је у четвртак и петак акцију поделе светала за бициклисте. На пијаци у Турији и код Месне заједнице у Надаљу у четвртак, као и на пијаци у Србобрану у петак, подељено је више од 120 комплета светала.

„Ово је друга акција коју организује локални Савет за безбедност саобраћаја. Циљ нам је био да поделом светала унапредимо уочљивост и безбедност бициклиста на путевима, јер статистика показује да је највећи фактор ризика при незгодама у којима учествују бициклисти, управо њихова слаба уочљивост од стране возача моторних возила. Подељено је више од 120 комплета светала, а средства за њихову набавку обезбедила је локална самоуправа. Претходне године планове Савета за безбедност општине Србобран осујетила је пандемија коронавируса, али већ ове године настављамо са успостављеном традицијом редовних акција са свим учесницима у саобраћају и пројектима који имају за циљ већу сигурност на путевима“, рекла је Милица Зарић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Србобран.

Она је подсетила да је актуелни Савет организовао и акцију „Ум на друм“, посвећену младим возачима, који су имали прилику да присуствују трибини на којој се говорило о важности одговорног приступа и понашања у саобраћају. Тада смо акценат ставили на младе возаче, овога пута акценат је стављен на бициклисте, а до краја месеца очекује се и подела светлећих прслука, када ће у фокус Савета за безбедност саобраћаја доћи возачи моторцикала и трактора“, рекла је Зарић.

Извор: Општина Србобран