ОПШТИНА ПЕЋИНЦИ ДОНИРАЛА КОМПЈУТЕРЕ СТУДЕНТИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић посетио је општину Лепосавић на Косову и Метохији, заједно са још 19 председника локалних самоуправа из централне Србије и Војводине. Он је том приликом у име пећиначке локалне самоуправе донирао лап топ рачунаре најбољим студентима из Месне заједнице Лешак: Анђели Петровић и Анђели Кадић студенткињама медицинског факултета, Кристини Ђоровић студенткињи пољопривредног факултета, Александри Јаћимовић студенткињи техничког факултета и Тамари Вуловић студенткињи високе школе струковних студија.

Председник Ђокић је том приликом нагласио да је општина Пећинци увек уз наш народ на Косову и Метохији.

„Поред подршке коју српским општинама на Косову и Метохији пружају председник Републике Александар Вучић и Влада Републике Србије, изузетно је важно да подршку нашем народу у јужној српској покрајини пруже и локалне самоуправе из централне Србије и Војводине, онолико колико су у могућности. Никада не смемо заборавити на нашу браћу и сестре који у врло тешким условима опстају и чувају национални идентитет, српску културу и традицију на Косову и Метохији“ – изјавио је Ђокић.

Госте је срдачно дочекао председник општине Лепосавић Зоран Тодић који је изразио огромну захвалност свим општинама на вредној донацији која је уручена деци из Месне заједнице Лешак.

„Посета представника братских општина свима нама много значи. Поред хуманости коју нам често показују, и данас су показали да је морална подршка и њихово присуство овде највећа подршка српском народу на Косову и Метохији. Поред свих проблема, изазова и комплексних ситуација са којима се годинама боримо присуство наших пријатеља из читаве Србије је подједнако важно као и снажно присуство и подршка Владе Републике Србије. Свесни да за нас на овим просторима нема лаких решења, захвални смо нашој браћи што показују да је једини и прави патриотизам данас да заједно предано радимо, да се трудимо да будемо са народом, са сваким становником. То они показују својим делима. Овде су данас са нашом децом и овај њихов гест је свима нама подстрек, вера и охрабрење да смо своји на своме и да нисмо сами. Хвала им још једном за све што чине за нас и нека знају да на овај начин умногоме помажу и подржавају наш опстанак на овим просторима“ – поручио је Тодић.

Организатор свечаности Миодраг Радовановић је подсетио да су све локалне самоуправе чији руководиоци посећују општину Лепосавић снажно подржале изградњу храма цара Константина и царице Јелене у селу Каменица, које се такође налази на територији општине Лепосавић, а посебно локалне самоуправе из северне српске покрајине.

Извор: Општина Пећинци