TRIATLON KLUB TAMIŠ SJAJAN NA 28. PANČEVAČKOM TRIATLONU

Takmičaro TK Tamiš Stefan Birka (kadet), Bogdan Jelača (junior) i Marjan Lukić (takmičari 41-50 godina) postali su u nedelju, 6. juna, prvaci Srbije u sprint triatlonu koji je održan u Pančevu, navodi 013info.

 Medalje su još osvojili: Petar  Savić bronzanu u konkurenciji pionira, Milica Zarić srebrnu među mlađim kadetkinjama, Aleksa Kežić,  srebro kadeti, Luka Gligorić, srebro juniori, Marko Gligorić, bronza, juniori, Petar Ivačković, bronza u konkurenciji takmičara od 21 do 30 godina i Petar Peregi, bronza u konkurenciji takmičara od 31 do 40 godina.

 Pobednici i prvaci države u apsolutnoj kategoriji su postali, tačnije odbranili su taj naslov od prošle godine, Lana Gavrilović iz Plivačkog kluba Sremska Mitrovica i Ognjen Stojanović iz kluba Tri OgyRacing Novi Sad.

 TK Tamiš je po 28. put organizovao trku sprint triatlona koja je ove godine bila i prvenstvo države zbog čega su se na stazi pojavili najbolji triatlonci i triatlonke koje Srbija trenutno ima.  Ono što je začinilo triatlon ovog puta je kiša. Neposredno pre glavne trke je počela da pada, što je učinilo problematičnim trku biciklista, pa smo videli i nekoliko padova. Na sreću, bež težih posledica.

  Sezona se nastavlja trkom sprint triatlona 12. juna a TK Tamiš poziva sve da budu 27. juna na Tamiškom keju gde će biti organizovan 10. Pančevački akvatlon.

Izvor: 013info