ONA JE NAJJAČA U DRŽAVI: PANČEVKA OBORILA ČETIRI DRŽAVNA REKORDA U POWERLIFTINGU

Pančevka Kristina Cvjetićanin postavila je krajem maja četiri  državna rekorda u powerliftingu, navodi 013info.

Takmičarka Kluba dizača tegova Dinamo iz Pančeva je iz čučnja podigla 147,5 kilograma, u benču 77,5, a u mrtvom dizanju 155 kilograma. Najbolji rezultati svih vremena u Srbiji. I naravno total od 380 kilograma.

Kristina kaže da se sa ovim spotom srela kada je počela da odlazi u teretanu.

– Prvobitni cilj mi je bio da smršam. Posle više meseci neuspešnog treniranja kod kuce, odlučila sam da pređem u teretanu. Naravno, kao i svakom početniku bio mi je potreban trener, pa sam angažovala Stefana Drpu koji me je upoznao sa dizanjem tegova. I tada sam prvi put stupila u kontakt sa powerliftingom. Treninzi su jako naporni, ali mene to kao jednog početnika nije nateralo da odustanem, već sam uživala u takvom vidu treniranja. Jednostavno, kad sam prvi put stala pod šipku shvatila sam da je to moja strast, objašnjava nam Kristina.

Ona je najjača žena u državi u kategoriji do 76 kilograma.

– Predivan je osećaj. Pošto su pripreme jako duge i iscrpljujuće ,nekako to sve vredi kada postignete željene rezultate. Naravno da mi imponuje to što nosim titulu najjače žene Srbije već par godina. Još jedan jako lep mometan koji proizilazi iz držanja tih rekorda je to da me mostvo ljudi prepozna i ujedno me cene i poštuju.  Trud i rad tokom cele godine se na kraju isplate kada izađem na tu platformu i pobedim sebe. Dodala bih samo da je jako lepo družiti se sa svim tim ljudima koji imaju isti cilj i istu strast, kaže nam Kristina.

Objašnjava nam Kristina da je uvek motivisana za rad i napredak.

– Moj glavni cilj da se bavim powerliftingom o kad ostarim. Pored tog glavnog cilja, uvek postavljam I  godišnje ciljeve, a to je pobediti sebe i biti bolji nego prethodne godine. Ono sto sam oduvek zelela je da izadjem na Evropsko prvenstvo, a ovogodišnjim plasmanom sam se kvalifikovala na njega, tako da bi to bio plan za sledeću godinu, dodaje ona.

Rekordi su, prema njenim rečima, samo bonus na sve to što powerlifting za nju predstavlja.

– Ključ svega je biti konstantan i pronaći ono sšto te ispunjava, kako u sportu tako i u svim stvarima u životu, priča nam Kristina.

Kristina Cvjetićanin trenira 3 do 4 puta nedeljno po 2 do 3 sata tokom cele godine, sedam godina bez prekida. A kad ne trenira?

– Radim u Beograd kao freelance trener, ujedno sam i trener pri KDT Dinamo Pančevo. Posedujem sertifikat Powerlifting saveza Srbije (IPF), Beograd—Sportski instruktor u powerlifting-u. Dodatno se edukujem u polju treninga snage, pohađajuci seminare ,online edukacije i slično. Cilj mi je da ženama probudim svest, da su tegovi i za nas.

Izvor: 013info