ЗАВРШЕН V ЈУНИОРСКИ КУП НАЦИЈА У БОКСУ

У суботу је у Врбасу финалним борбама завршен V Јуниорски куп нација у боксу. У борбе које су трајале пет дана, за екипне и појединачне титуле борило се више од 110 младих такмичара и такмичарки из 16 држава Европе, Азије и Северне Америке, и у рингу ЦФК „Драго Јововић“ виђени су одлични дуели неких од најталентованијих јуниора и јуниорки света.

У екипном делу у мушкој категорији, титулу победника однела је репрезентација Казахстана, до другог места стигла је Пољска, а треће је припало репрезентацији Румуније. За најбољег јуниора проглашен је Мирко Шарчевић, боксер из Црне Горе, најбољи страни боксер је Виктор Литвинов из Казахстана, а најбољи домаћи боксер Машан Никчевић. Титула најбољег техничара припала је Ловру Павчецу из Хрватске.

У екипном делу у женској категорији, најбоље су биле репрезентативке Русије, друге су биле Кипранке, а треће Италијанке. Титулом најбоље учеснице турнира окитила се Рената Мингалимова из Русије, најбоља страна боксерка је Лаила Абдулатиф са Кипра, а најбоља домаћа Анастасија Бошковић. Најбољу боксерску технику демонстрирала је Карина Коробова из Русије.

Признање најбољи судија V Јуниорског купа нација у боксу понео је Валдемар Кукереану из Румуније.

Репрезентација Србије освојила је четири медаље у мушкој (две сребрне и две бронзане), и три медаље у женској категорији (једна сребрна и две бронзане).

Захвалнице организатора овога пута отишла су и у руке сталним партнерима и подршци организатора V Јуниорског купа нација у боксу – општини Врбас, Дому здравља „Вељко Влаховић“, Полицијској станици Врбас, Црвеном крсту Врбас и фоторепортеру Бору Милићу.   

Извор: Општина Врбас