САЈАМ ДОМАЋЕГ ТУРИЗМА У БИГ ЦЕНТРУ НОВИ САД

Овог викенда, 12. и 13. јуна од 10 до 18 часова, авантуристи и љубитељи домаћих производа имају прилику да истраже понуду туристичких аранжмана Србије. У Биг центру Нови Сад су представљене бројне дестинације, као и манифестације и обичаји карактеристични за поједине делове наше земље. У питању је први Сајам домаћег туризма ове године у Новом Саду, под слоганом „Упознај Србију“.

Многобројни и лепо сређени штандови постављени су у холу због променљивог времена, иако је првобитна идеја била да буду на паркингу. Посетиоци могу да уживају у дегустацији разноврсних домаћих производа уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Представници Туристичке организације Војводине, Србије, као и бројних општина и градова били су веома љубазни, предусретљиви и спремни да дају корисне информације, савете и понуде. Можете добити одговоре на многа питања која вас занимају и понети врхунски одрађене туристичке водиче, мапе, флајере да их касније анализирате.

Град Зрењанин, Вршац, Нови Бечеј, Сремски Карловци, Кикинда, Оџаци, Ковачица, Сремска Митровица, Ириг, Темерин, Беочин, Бечеј, Долово, Пожаревац, Петровац на Млави, Пожега, Ниш, Луковска бања, Мало Црниће, Медвеђа, само су неке од дестинација. Специјални резервати природе као „Ковиљско петроварадински рит“, Обедска бара“, „Царска бара“, „Горње Подунавље“ у својој понуди имају разне активности на води, пешачке туре, еколошке учионице, шумски велнес и медицину, едукативне стазе, бициклистичке туре, излете.

Ту су и корисни календари догађаја које представници туристичких организација нуде. Надамо се да ће ове године бити могуће њихово одржавање. Увек су интересантни вински путеви, фестивали хране, али исто тако и предлози за активни одмор. Параглајдинг, пловидба и спортови на води, јахање, спортски риболов, бициклизам само су неки од њих. За младе постоје многи музички догађаји, екстремни спортови, мото скупови, омладински фестивали, дечије недеље, ликовне колоније и друге манифестације.

Представљено је културно наслеђе, као и духовно благо, разне уметничке галерије, дворци, музеји, сувенирнице. Информације о местима у којима можете боравити, преноћишта, хотели, салаши, виле, етно куће, чарде, кафане, ресторани и бање. Сеоска домаћинства и одмаралишта такође нуде смештај.

На штандовима је велики избор хране за гурмане и сладокусце, у циљу упознавања са богатством укуса, гастрономијом, обичајима и навикама појединих крајева. Могу се дегустирати и купити пециво, колачи, сиреви, џемови, производи од меда, слаткиши, разна вина, ликери. Природна козметика, разне креме и уља, такође могу да се пробају и купе. Сви су расположени и срдачни па је заиста пријатно прошетати и сазнати све што вас интересује.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.