ПОНОВО ОТВОРЕНИ ПРЕЛАЗИ БАЈМОК, ЂАЛА И БАЧКИ ВИНОГРАДИ

Како би се током туристичке сезоне смањио притисак путника и возила на најоптерећеније прелазе на северу земље Хоргош и Келебију, од 14. јуна су у договору са мађарском страном 2021. године, путницима поново на располагању прелази Бајмок, Ђала и Бачки Виногради.

Прелази Бачки Виногради-Ашотхалом и Ђала-Тисасигет радиће од 7-19 часова, као и Бајмок-Бачалмаш од понедељка до четвртка, док ће током викенда (од петка до недеље) тај прелаз бити отворен 24 часа.

Царинска служба спремно дочекује туристичку сезону и повећан прилив како страних, транзитиних, тако и домаћих путника који ће пристизати у нашу земљу.

Како би задржавања била сведена на минимум апалујемо на путнике да се пре поласка на пут информишу о задржавањима на граници и изаберу мање фреквентне прелазе, али и да воде рачуна о важећим прописима у путничком промету.

Највећи број грађана долази из европских земаља где су граничне процедуре врло сличне, али уколико постоје било какве недоумице, најбоље је пријавити све што носите са собом.

Нарочито скрећемо пажњу на готовинске износе, који су као и у земљама ЕУ ограничени на 10.000 евра, колико је преко границе могуће пренети без пријављивања, тако да је веома важно пријавити све изнад поменуте суме.

Да бисте избегли и најмању непријатност и да вам боравак или пролазак кроз Републику Србију остане у пријатном сећању, саветујемо да пре пута посетите сајт Управе царина, где ћете пронаћи све неопходне информације.