ВУЧЕВИЋ СА ЕГИПАТСКИМ АМБАСАДОРОМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и амбасадор Арапске Републике Египат Амр Алгувејли разговарали су данас, у Градској кући о могућностима за развијање сарадње на плану економије, туризма и у области културе.

Такође, говорили су и о иницијативи да Нови Сад и Александрија, која је други по величини град у Египту, успоставе ближе односе, с обзиром на заједничке карактеристике два града. Званичници су оценили да је неговање мултикултурализма веома важно на путу ка хуманијем друштву, и да је то заједничко двема срединама.

Они су се сложили да су изузетно добри односи између Србије и Египта јака полазна основа за многе билатералне пројекте и активности на нивоу локалних заједница. Као важан аспект сарадње истакнута је подршка српским и египатским компанијама у остваривању пословних подухвата.

Градоначелник Вучевић и амбасадор Египта констатовали су да и пројекат Европска престоница културе представља платформу која има велики потенцијал за заједничко ангажовање, те да је културни туризам грана која све више доприноси привреди.