КОМПАНИЈА “КОНТИНЕНТАЛ“ ШИРИ КАПАЦИТЕТЕ У НОВОМ САДУ

Отварање нове високо иновативне технолошке јединице развојно-истраживачког центра “Континентала“ у Новом Саду била је тема данашњег састанка градоначелника Новог Сада Милош Вучевића и представника те компаније. Како је рекао градоначелник, још једном се потврдило да је долазак “Континентала“, потпуно променио економску позицију и подигао Србију и Нови Сад у вишу бизнис лигу.

– Испоручили су све што је уговорено, и више од тога. Они сваки пут када се сретнемо најављују нове планове које желе да реализују са Градом, Универзитетом, односно са нашом државом. Шире Центар у Пупиновој палати где ће закупити још 1000 м2, што значи да ће заузети преко 9000 м2. Верујем да ће “Континентал“ бити део и Научно-технолошког парка који до краја лета треба да буде отворен за компаније. Очекујемо и почетак њихове гринфилд инвестиције поред Зрењанинског пута у близини Каћа. То је једна од најпотентнијих локација за развој индустријског парка. Завршили смо археолошка истраживања на том локалитету и од августа ћемо почети комунално опремање. Град ће инвестирати готово милијарду динара у нови индустријски парк, пошто ће Север 4 убрзо бити попуњен. “Континтал“ може да рачуна на пуну подрпшку Града, а посебно ме радује што јача српски део њиховог тима, односно што уважавају наше стручњаке. Многи ће наћи посао у тој компанији и имати фантастичне плате, неће морати да одлазе у иностранство, а верујем да ће се људи и враћати да би радили у таквој фирми – нагласио је градоначелник Вучевић.

Потпредседник “Континентала“ Маркус Моел рекао је да се у Новом Саду улаже у јединицу која се бави искуствима корисника аутомобила.

– Запослићемо више радне снаге и појачати погоне за производњу. Планирамо и подизање гринфилд објекта и тешњу сарадњу са Универзитетом. Зато ћемо се састати са представницима Факултета техничких наука, јер очекујемо сарадњу са инжењерима из области електронике пре свега. У неколико наредних година планирамо да запослимо око 200 нових инжењера, да усавршимо технолошки поступак и увећамо компетитивност својих производа на тржишту – изјавио је Моел.

Како је оценио директор “Континентал аутомотив Србија“ Саша Ћоринга, пуно је труда иза сваке њихове нове инвестиције.

– Захваљујем се јединицама које су већ присутне у Новом Саду, јер су показале целом свету како српски инжењери знају да развијају нове технологије. Срби су најспремнији да диктирају трендове, па је тако и одлучено да нова јединица буде формирана баш у Новом Саду. Колеге су даноноћно радиле да докажу да је Нови Сад спреман за то – закључио је Ћоринга.