НАШИМ ХЕРОЈИМА У ЗНАК ЗАХВАЛНОСТИ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић уручио је данас, у атријуму Жупаније, картице „Наши хероји“ волонтерима Црвеног крста, припадницима Цивилне заштите и радницима јавних предузећа, који су својим несебичним радом помогли у борби против пандемије COVID-19.

„Данас смо имали прилику да поделимо картице нашим истинским херојима који су били од првог дана проглашења ванредне ситуације, а и данас када пункт за вакцинацију ради и даље су ту. Људи који су, морам рећи, изложили своје животе, с обзиром да у марту месецу и априлу, када нисмо знали са чиме се боримо, били први да помогну својим суграђанима, од поделе пакета, поделе решења, до волонтирања на пункту за вакцинацију и кол-центра. То су људи на које сам ја изузетно поносан, људи са којима сам се сретао док сам био на терену и као заменик и данас као градоначелник, али нисам имао прилику да им се овако свима заједно најдиректније захвалим, и данас ево имамо прилику да им поделимо картице Наши хероји, јер они управо то и јесу“ поручио је градоначелник Ратковић.

Влада Републике Србије покренулa je програм подршке „За наше хероје“ кроз персонализоване картице погодности „Наш херој“. Програм подршке „За наше хероје“ реализује Министарство здравља РС у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе, Народном банком Србије, Привредном комором Србије и јавним установама, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП). Мере и активности везане за картицу погодности „Наш херој“ биће привременог карактера, односно орочене су трајањем пандемије болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Картице су намењене свима који су ангажовани на првој линији одбране од COVID-19, јер су данас више него икад наши хероји. Заслужили су наше поштовање, захвалност и солидарност, а ово је један начин да им се то покаже и на делу.

Kартица погодности „Наш херој” омогућава попусте и погодности приликом плаћања робе и услуга код бројних компанија и предузетника који учествују у програму, као и предност при остваривању права и добијању услуга у државним институцијама, јавним предузећима, локалним самоуправама и установама социјалне заштите на територији Републике Србије са којима je закључeн Протокол о сарадњи.

Извор: Град Сомбор