11. ФЕСТИВАЛ БАНАТСКЕ КУХИЊЕ У ИЗБИШТУ

  1. по реду Фестивал банатске кухиње одржан је у суботу у Избишту. Уз подршку Града Вршца, организатори су били Месна заједница Избиште и удружење жена „Добра воља“. На фестивалу је учествовало више удружења грађана, превасходно жена али било је удружења пензионера, инвалида рада и других.

Домаћице су припремиле храну по традиционалним банатским рецептима које су наследиле од својих мајки и бака док су остала удружења излагала своје рукотворине и остале продукте својих активности. У оквиру фестивала организовано је и кување гулаша са ревијалним карактером па су тако сви учесници добили захвалнице организатора, а за децу је организован турнир у фудбалу на коме су избиштански малишани угостили своје другаре из Уљме, Павлиша и Вршца.

Манифестацију је обишла градоначелница Вршца Драгана Митровић која је обишла сва удружења и том приликом разговарала са представницима о даљем унапређењу невладиног сектора у нашем граду, а у који Вршац последњих година улаже значајније него икада пре. Градоначелница се посебно осврнула на подршку у организацији разних манифестација у наредном периоду у свим насељеним местима нашег града.

Извор: Град Вршац