„ЗМАЈЕВИ“ ИЗ БЕОГРАДА ШАМПИОНИ ТУРНИРА У БАСКЕТУ

Кула је и ове године била домаћин  најбољим баскеташима из Београда, Новог Сада, Зрењанина, Суботице, Врбаса, Бачке Паланке и других места. Овогодишњи шампион турнира у баскету 3×3 је екипа „Змајеви“ из Београда. Они су у финалу, на отвореном спортском терену основне школе „Иса Бајић“, савладали екипу „Нека ја ћу“ из Новог Сада. Треће место је освојила екипа „Ауто кућа Секулић“ из Новог Сада. Дамјан Миљанић, председник општине Кула каже да да општина Кула финансијски подржава спортске манифестације попут турнира у  баскету и да ће и убудуће то чинити.  Он је најавио да ће се након једногодишње паузе ово спортско лета бити занимљиво како за спортисте тако и за љубитеље спорта.

Новчану награду у вредности од 100 хиљада динара најбољој екипи  турнира  уручио је председник Скупштине општине Кула, Владимир Ђуровић. Другопласирана екипа „Нека ја ћу“ је освојила новчану награду од 20 хиљада динара, док је трећепласирана екипа  „Ауто кућа Секулић“ из Новог Сада добила  10 хиљада динара.

Данилo Боровић, организатор турнира у баскету, каже  да је  турнир био изузетно посећен, одлично организован, а по квалитету екипа, такмичење у Кули представља један од најјачих турнира у баскету у Србији. Боровић истиче да  о важности турнира довољно говори чињеница да су многе екипе пропустилe турнир у Београду да би се  одазвале на кулски турнир. Турнир је прошао у фер и коректној атмосфери, а следеће године се очекује још квалитетнији  и посећенији турнир.

Организатори   турнира су  КК „Хајдук“ Кула и  општина Кула.

Извор: Општина Кула