НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ШАРАНСКОМ РИБОЛОВУ ПЛАСИРАЛЕ СЕ ДВЕ ЕКИПЕ ИЗ КИКИНДЕ

Чланови кикиндског “Октопуса” победници су државног првенства у шаранском риболову. На ревиру “Риболовачко царство” одржано је последње коло, које је донело коначан исход и означило ко ће Србију репрезентовати на Светском првенству. Друго место заузела је екипа “Шаран 2 Алу тренд” из нашег града, а треће зрењанински “Банат”. Овај резултат потврђује да су Кикинђани, у шаранском риболову, у овом тренутку неприкосновени:

-Три првопласиране екипе избориле су право учешћа на Светском првенству у Украјини. Уколико због ковид ситуације Украјинци не буду у прилици да угосте најбоље екипе у шаранском риболову, Светско првенство одржаће се у БиХ, крајем септембра или почетком октобра- рекао је Зоран Попов, председник УСР “Шаран” из Кикинде. Победничкој екипи, вицешампионима и трећепласираној екипи честитао је Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

– Осим такмичарског аспекта, не можемо а да не споменемо и туристички. Спортски риболов је изузетно популаран, а Кикинда на том плану има шта да понуди. То потврђује “Риболовачко царство”, али и чињеница да се девет екипа надметало баш на овом месту. Сјајно звучи и податак да ће Кикинда на Светском првенству имати две екипе- казао је Пецарски. Председник Савеза спортских риболоваца Србије, Драган Бошковић, похвалио је Кикинђане. Осим што су били добри домаћини, у генералном пласману су потврдили доминацију у шаранском риболову. У плану је да се на ревиру “Риболовачко царство” одрже и међународна такмичења.

Извор: Град Кикинда