ПРИКУПЉЕНО ДВЕ ТОНЕ ОТПАДА

У акцији прикупљања искоришћене амбалаже од средстава за заштиту биља, коју већ традиционално организују Удружење пољопривредних произвођача општине Пећинци и Пољопривредна стручна служба Сремска Митровица, 18. јуна је на територији пећиначке општине прикупљено око две тоне амбалажног отпада. По речима Немање Алексића из Удружења пољопривредних произвођача, одзив пољопривредника је био релативно добар, а највеће количине амбалаже су предала предузећа „Луки“ и „Пет МБ аграр“.

„Амбалажа од средстава за заштиту биља се у нашој општини прикупља организовано седму годину заредом и видљиво је да код наших пољопривредника сазрева свест о томе колико је важно да амбалажа не заврши у каналима по атарима, већ да се организовано прикупи и рециклира, јер на тај начин чувамо животну средину од загађења и стварамо боље услове за пољопривредну производњу у будућности“ – изјавио је Аексић.

Он је уједно најавио да ће ове године први пут бити организоване две акције прикупљања амбалажног отпада, а друга акција се планира за септембар ове године.

Извор: Општина Пећинци