ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „МАРКО ШИМУН БАЈА“

Више од 700 фудбалера млађих од 12 година и 56 тимова из целе Србије учествовало је на Меморијалном турниру „Марко Шимун Баја“ у Бачком Добром Пољу. Турнир је одржан по трећи пут, ове године под слоганом „Сећање живи“.

„Врбас као град отвореног срца и Бачко Добро Поље као расадник спортских талената, радује се што је домаћини малим фудбалерима из Војводине и целе Србије. Посебно ме радује што видим велики број деце млађе од 12 година која су посвећена спорту. Они представљају гаранцију да Србију чека добра будућност. То посебно охрабрује у времену када са свих страна вребају изазови интернета и компјутерских игрица. Општина Врбас је полазећи од чињенице да је спорт важна тачка развоја и повезивања подржала ово такмичење. Са задовољством делим оптимизам и жељу организатора да овај турнир постане један од највећих турнира у целој Војводини. А у перспективи и у целој Србији“, рекао је Ројевић.

Он је истакао да се спорт налази високо на листи приоритета општине Врбас. „Ове године смо издвојили 100 милиона динара за развој спорта. Инвестираћемо у уређење школских сала, у уређење градског стадиона, у модернизацију игралишта на целој територији општине. Кроз буџет подржавамо одржавање великог броја спортских манифестација. Пре само недељу дана били смо домаћини великог међународног боксерског турнира, са више од 110 боксера оба пола из 16 држава са три континента. Можда ће једног дана неко од вас постати успешан фудбалер, члан репрезентације, и сви заједно ћемо моћи да кажемо да је своје прве важне фудбалске тријумфе забележио овде, у Бачком Добром Пољу“, рекао је Ројевић.

Извор: Општина Врбас