МИЉАНИЋ ЧЕСТИТАО АЉОШИ ПИНТЕРИЋУ, РЕПУБЛИЧКОМ ПРВАКУ НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Аљоша Пинтерић,  ученик осмог разреда основне школе „Петефи бригада“ Кула,  остварио је велики успех  пошто је на републичком такмичењу, које је одржано на Филолошком факултету у Београду,  са максималних 20 бодова освојио прво место. Поред српског језика где је остварио највеће домете, свестрани Аљоша, који је и ђак генерације, освајао је награде на такмичењима из математике, физике, хемије, историје,  биологије и технике и технологије.

Председник Миљанић је данас тим поводом уприличио свечани пријем и честитао Аљоши на изванредним резултататима јер му је пошло за руком оно што до сада ниједном ученику из ове средине није успело, а то је да у свом узрасту буде најбољи познавалац српског језика у држави. Миљанић је уручио симболичан поклон Аљоши и пожелео му пуно успеха у даљем школовању и животу.

Он је истакао чињеницу да је посебно поносан што општина Кула има пуно талентоване и успешне деце,  која су велика мотивација и другима да ураде нешто слично.

Аљоша се захвалио на пријему који му је приредио први човек Општине.  Аљоша каже да је од општинског такмичења за који је  имао кратак период за спремање, па све до републичког такмичења вредно учио,  а да му је у томе највећа подршка била наставница Татјана Вјештица. Његови планови су везани за школовање  у врбаској гимназији, а потом и за студирање.

На свечаном пријему који је уприличен у кабинету председника општине Кула присуствовала је наставница српског језика, Татјана Вјештица. Она је на путу  од општинског такмичења преко окружног па све до републичког такмичења била велика помоћ и подршка како би Аљоша остварио овако сјајан резултат.

Татјана Вјештица се захвалила председнику општине што има слуха за успехе наших ученика, као за и вредновање резултата који се постижу у образовању. „Аљошин  успех је утолико већи јер је ова школска година била посве необична због специфичних услова наставе“, наводи Татјана. Она је посебно нагласила чињеницу да је највише ученика на окружном и републичком такмичењу било из општине Кула.

Ученици кулске општине су били једини представници западнобачкоокруга на републичком такмичењу из српског језика  што је такође изузетан успех.

Извор: Општина Кула