КУЛТУРА СПОЈИЛА КИКИНДУ И СЕНТУ

Споразум о сарадњи између кикиндског Културног центра и Српског културног центра „Стеван Сремац“ из Сенте, обогатиће културну понуду нашег и овог града на Тиси. У присуству Николе Лукача, градоначелника Кикинде и Игора Стојкова, секретара СО Сента и покрајинског посланика, документ о сарадњи потписали су Тања Ножица, директорица КЦК и Мирослав Басарић, директор Српског културног центра „Стеван Сремац“:

-Наша установа је по први пут потписала овакав споразум о сарадњи. Конкретно, то значи да ћемо размењивати наше програме. Почетак наше сарадње озваничиће Видовдански концерт хора “Аттендите” и нашег оркестра у Сенти- рекла је Ножица. Надовезао се Басарић и истакао да је и установа на чијем је челу, по први пут, склопила са неком другом уговор о сарадњи:

-Фактички смо и раније сарађивали са Културним центром, а сада је само озваничавамо. Овај документ гарант је да ће се наша сарадња продубити. Биће нам драго да угостимо Кикинђане, а верујемо да ће и овдашња публика уживати у ономе што ће извести Сенћани. Сарадња почиње 28. јуна концертом “Србија је најлепша песма” на ком ће наступити оркестар и хор “Аттендите” у Сенти- најавио је Басаревић и додао да ће се Сенћани публици у Кикинди представити током септембра:

-Кикинда је седиште и административни центар Севернобантског округа. Добра сарадња са локалним самоуправама у окружењу, али и неким другим, резултира и оваквим споразумима. Добро је да истрајавамо на очување традиције, културе и обичаја свих народа који живе у овим локалним срединама, и да учимо једни од других- оценио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Таквом је мишљења и Игор Стојков, секретар СО Сента и покрајински посланик:

-Драго нам је што смо у прилици да интензивирамо сарадњу са Кикиндом и вашим Културним центром. Великани српске књижевности, Стеван Сремац и Стеван Раичковић, рођени су у Сенти. Поносимо се и Јованом Ђорђевићем, аутором химне “Боже правде”. Трудимо се да помажемо рад Српског културног центра „Стеван Сремац“, а ове године у плану је објављивање књиге о историјату Сенте- казао је Стојков.

Извор: Град Кикинда