СРЕБРО ЗА ЏУДИСТУ СТЕФАНА ЗУБОВИЋА НА ЕВРОПСКОМ КУПУ

Такмичар Џудо клуба Словен Рума Стефан Зубовић учествовао је на Европском џудо купу за кадете у Поречу (Хрватска 19.-20.06.2021.), на којем је наступило 368 такмичара и такмичарки из 27 земаља света.

Kвалитетан рад Стефана и његовог тренера Бранислава Бјелића је донео резултат и на овом великом такмичењу освојена је сребрна медаља.

Стефан је у првом колу био слободан, у другом је победио ипоном такмичара из Хрватске. Затим га је у 1/4 финалу чекао још један домаћи такмичар, који је такође побеђен ипоном.

Полуфинале је Стефан радио са такмичарем из Румуније којег је за 20 секунди лако победио, поново ипоном.

У финалу га је чекао велики окршај са сународником  Миљаном Радуљом, који је претходне две године број 1 на свету у категорији – 81 кг.

Финале је кренуло одлично, Стефан је био сигуран у мечу и повео у финалу на вазари, али једна грешка га је коштала златне медаље.

Иако је био близу победе разлога за разочарење нема, јер је Стефан Зубовић овим резултатом напредовао на 3.место на светској ранг листи кадета Међународне џудо федерације ИЈФ, што је велики успех за њега лично, за сам ЏК Словен Рума, али и за наш град.

Извор: Општина Рума