ВЕЛИЧАНСТВЕН ВИДОВДАНСКИ КОНЦЕРТ У СЕНТИ, ПРЕДСТАВИЛИ СЕ ХОР И ОРКЕСТАР “АТТЕНДИТЕ”

Сенћанској публици, на Видовдан, представили су се чланови хора и оркестра кикиндског Културног центра. Концерт “Србија је најлепша песма” плод је споразума о сарадњи између нашег Културног центра и Српског културног центра „Стеван Сремац“ из Сенте, који је недавно потписан. Кикинђани су се публици у Дому културе у Сенти представили нумерама које су део нашег националног идентитета. Величанствени Видовдански концерт отворен је химном “Боже правде”:

-Честитам уметницима на врхунској изведби. Уверен сам да ће сенћанској публици остати у дугом и лепом сећању- рекао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде и изразио уверење да ће започета сарадња обогатити културну понуду у Кикинди и Сенти. Таквог је става и Мирослав Басарић, директор Српског културног центра „Стеван Сремац“:

-Ово је за нас био посебан културни догађај. Драго ми је што је наша сарадња, на овај начин, започела баш на Видовдан- констатовао је Басарић. и Игор Стојков, секретар СО Сента и покрајински посланик, није крио задовољство након концерта “Србија је најлепша песма”:

-Важно је што је концерт у Сенти одржан баш на Видовдан. Захвални смо нашим пријатељима из Кикинде и уверени да је ово само почетак сарадње које ће се у наредном периоду интензивирати на обострано задовољство- оценио је Стојков.

Извор: Град Кикинда