ДЕЦЕНИЈА „СТАРОГ ЛАЛЕ“ ОБЕЛЕЖЕНА БОГАТИМ ПРОГРАМОМ

Опште удружење предузетника општине Kовин – секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, у сарадњи са Центром за културу, Туристичком организацијом, бројним појединцима и донаторима, реализовало је током протеклог викенда, 26. и 27. јуна, 10. по реду – јубиларну манифестацију „Стари Лала“, у центру Ковина и „оближњим сокацима.“ На церемонији свечаног отварања госте и суграђане поздравила је у име локалне самоуправе Виолета Оцокољић, народна посланица из Ковина која је, између осталог, поручила: „Општина Ковин подржава ову манифестацију од самог почетка, управо због чињенице да је замисао организатора од 2011. године, до данас, било и остало – неговање и чување најбољег што се овде у Банату преноси кроз генерације. Наравно, циљ је и промоција наших потенцијала – туристичких, културно-историјских и других“, рекла је она и прогласила манифестацију отвореном.
Присутне је посебно, у име организатора, поздравио директор манифестације, Јадран Анђелковић. Химну Србије „Боже правде“ отпевао је Сандин Ковачић, члан градског хора „Искон“, а званичну здравицу „Старог Лале“ говорио је професор Никола Љубоја.
Уочи отварања, публика је уживала у специјалном програму Предшколске установе „Наша радост“ – деца свих узрасних група, заједно са васпитачима, извела су плесне и рецитаторске тачке, уз пуно осмеха и радости. Имале су шта да прикажу и ковинске мажуреткиње „КО-МА“, које води Ивана Фила а потом и као чланице групе „Ромашка“, у оквиру које негују етно наслеђе Словена и за сада су на репертоару руске игре, приказане управо у суботу ковинској публици.
И ове године, у вечерњем програму традиционално су наступили фолклори, које је окупила Данијела Миљковић. Сјајне наступе у суботу су имали Ансамбл ВИЛА Нови Сад, КУД „Јоцо Савић Илићка“, Брчко, Фолклорни ансамбл „ЂИДО“ Богатић и КУД „Лаза Нанчић“ Вршац.

Извор: Општина Ковин