НЕ РАДИ СЕ О БРИЗИ О ДЕЦИ, ВЕЋ О ЖАЛУ ЗА МИТОМ

          Данашње саопштење Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, Маринике Тепић и осталих хохштаплера, лопова и лажова, о упису деце у новосадске вртиће, доводи нас до закључка да је ситуација у тој странци толико критична, да су аутори глупости коју су путем медија објавили, заједно са функционерима зрели за колетивни психијатријски преглед. Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду позива потписнике овог бесмисленог саопштења, које врви од лажи да у најкраћем року надлежним државним органима доставе доказе о наводном миту од 200 евра по детету за упис у државне вртиће у Новом Саду или да одмах престану да шире лажи у циљу стицања јефтиних  политичких поена који им неће помоћи ни на следећим изборима, као што нису ни на свим претходним у последњих девет година. Грађанима Новог Сада доста је „незваничних информација“, како политичких странака чија подршка у народу се мери промилима, тако и њихових мензора из тзв. независних медија, који по правилу једва чекају да сваку њихову лаж објаве и тако испуне налоге домаћих, а посебно страних финансијера.

          Ноторна је неистина да је боравак у вртићима новосадских малишана привилегија и да се она уписују преко везе уз мито од 200 евра и више по детету. То што су они радили, само у старим, жутим дресовима, не значи да је то пракса и данас. Напротив. У томе се највише и разликујемо.

          Ове године у ПУ „Радосно детињство“ је уписано 1724-оро деце, што је за око 350 више него лане. Од 1.септембра  новоизграђени вртић у Ораховој улици примиће 250 малишана. Вртић у Каћу надоградњом је добио још 100 додатних места за упис деце. Почела је изградња објеката на Сајлову, Адицама и у Ветернику са укупно 580 места.

          Најважније је то што је боравак за више од 17.000 деце у вртићима „Радосног детињства“ у нашем граду бесплатан, а да је за 3.400 најмлађих суграђана, који су уписани у приватне вртиће, ове године издвојено више од 300 милиона динара намењених субвенцијама.

          Градски одбор Српске напредне странке уверен је да саопштење Странке слободе и правде није усмерено ка бризи о деци, већ њиме желе да покажу жал за временима када су у оквиру Демократске странке, мито за упис деце у вртиће увели као обавезну праксу за родитеље. Е, па господо, та времена су давно прошла. Било, не поновило се!