VAJFERTOVA ULIČNA TRKA

4 jula u Pančevu je održana prva ulična trka u znak sećanja na znamenitog pančevca Đorđa Vajferta. Trka je održana na centralnim gradskim ulicama uz prisustvo i učešće više stotina atletičaraki svih uzrasta u obe konkurencije.

Predvođeni trenerom Zoranom Kocićem Atletski klub Tamiš je učestvovao sa dvanaest atletičara/ki i ostvario zabeležen uspeh osvajanjem dve medalje.

U trci na 400m ukategoriji osoba sa posebnim potrebama Milica Radanov je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju.Treba istaći veoma važnu činjenicu da je Milica nastupala u prethodnom periodu i na standardnim trkama i van Pančeva gde je takođe imala zapažene uspehe.

Srbislav Glavinić (U16) je nastupio na deonicii od 800m i u sjajnoj trci osvojio je srebrnu medalju. Srbislav Glavinić je izuzetno talentovani mladi atletičar koji je itekako skrenuo pažnju na svoje rezultate u proteklom periodu

Za AK Tamiš su još nastupili i :

Dunja Esih, Emilija Jelesijević, Dunja Vučković, Aleksandar Kojić, Vanja Glavinić, Lena Radosavljević,Sara Gagić, Nikolina Radovanović, Milica Slavujac,Vukašin Trailović,

Mora se pohvaliti bezprekorna organizacija trke pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Pančeva, odlična tehnička podrška takmičenja AK Panonija, kao i velika požrtvovanost i želja gradonačelnika gospodina Aleksandra Stevanovića da grad Pančevo bude stavljen na listu gradova sa sportskom gradskom manifestacijom prve kategorije kakva je upravo i bila Vajfertova ulična trka.