ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ ЗА РУМЉАНЕ – СРБИЈА НАЈБОЉА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

Рума је у петак и суботу, 2-3. јул 2021. године, била домаћин Светског првенства за јуниоре и Светског KУП-а за кадете у асу саватеу, а такмичење је одржано у Спортском центру Рума.

За такмичење у Руми се пријавило 134 савате боксера из 15 земаља, а најуспешнији је био наш национални тим са освојених чак 13 златних, 12 сребрних и 10 бронзаних медаља. Велики допринос дали су и домаћи борци СВК „Рума“ који су освојили 2 златне и 2 сребрне медаље.

Златне медаље освојили су Анастасија Иконић до 60кг и Јована Зубер преко 70кг јуниорке и сребрну медаљу Страхиња Јоцковић до 48кг јуниор, сребрну медаљу Немања Грбић до 52кг кадет.

Посебна част нам је што је Анастасија Иконић након пет борби и пет победа освојила пехар и проглашена за најуспешнију такмичарку Светског првенства. Најуспешнији у мушкој конкуренцији био је мађарски такмичар Фарго.

За најуспешнијег спортисту Светског KУП-а проглашен је Дона из Белгије, а спортискиња Јелена Радојчин из Србије.

Свечаном делу отварaња Светског првенства присуствовао је помоћник министра за спорт Дарко Удовичић, који је заједно са председницом Интернационалне савате Федерације др Јулие Габриел отворио ово такмичење. Отварању су присуствовали и Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије и Младен Стојшин, генерални секретар Спортског савеза Војводине.

Ову спортску манифестацију су организовали Савате савез Србије и Савате бокс клуб “Рума”, а покровитељи су Влада Републике Србије – Министарство омладине и спорта РС и Општина Рума.

Уз изузетне мере безбедности у складу са одлукама кризног штаба на трибине је пуштено 500 гледалаца, а све борбе, у три ринга, су преношене уживо на Youtube каналу – “У клинчу”.

Због одличне атмосфере и захваљујући изузетној организацији Србија је као домаћин добила све похвале и предлог за организацију Светског првенства и 2023. године на јубилеј 20 година Савате савеза Србије.

Извор: Општина Рума