GOSPOĐINCI – MLADI U DOBA TRANZICIJE

Sve ono što nam danas serviraju putem televizije i štampe, kao normalno i preporučeno ponašanje za mlade je apsolutno neprihvatljivo.

Razne farme, parovi, zadruge, svakodnevne afere i još mnogo toga opsedaju dan i noć većinu programa sa nacionalnom frekvencijom.

Neki to stalno prate i misle da je to tako, u takvim ljudima vide idole, čije ponašanje pokušavaju da kopiraju, kako kad u malim sredinama to nije prihvatljivo niti će ikada biti.

Odgovorno tvrdim iz velikog iskustva u radu sa mladim ljudima, da je naša omladina dobra i da sa njima treba raditi i usmeravati ih ka pravim vrednostima, roditelji koji to čine imaju decu za primer.

Cilj ovoga teksta je da se promovišu svi mladi ljudi koji su se ostvarili u raznim profesijama i interesovanjima.

Dimirije Ivanov – Mita   Gospođinčan po rođenju, kao i svi ostali završio Osnovnu Školu u svom selu i za vreme školovanja pokazao razna interesovanja,( kvizovi, košarka, fudbal, atletika i gimnasitika, i geografija), aktivno učešće na mnogim takmičenjima.

Posle osnovne škole upisuje gimnaziju u srednju školu „22.OKTOBAR“, u Žablju.

Tu se javlja interesovanje za muziku i sviranje instrumenata, dve godine uči kod profesora Stanojević Milorad iz Čuruga i nakon toga se od 2014 god. aktivno uključuje u orkestar D.O.N.K.T. „Đerdan“, u Gospođincima.

Uporedo sa time trenira aikido u žablju kod trenera Matejin Siniše i Ivana Ćopića, upisuje na PMF Novi Sad odsek geografija, koja je bila od osnovne škole njegov omiljen predmet i veliko interesovanje.

Klub u Žablju se gasi i on prelazi da trenira u klubu IKEDA-RAY, kod trenera Nebojše Jankovića, za 11 godina treniranja dobija majstorsku titulu FUKUSHIDOIN, postaje nosilac crnog pojasa II dan.

Na treninzima mu se javlja interesovanje za šijacu masažu i odlučuje da to postane jedno od njegovih interesovanja, prošle godine završava kratak kurs u studiju Ultra Nova Wellnes studio u Novom Sadu.

Situacija sa koronom usporila je njegov cilj specijalizacije šijacu masaže, poznavajući Mitu on će do cilja koji je zacrtao sigurno doći i moći će da pomogne mnogim ljudima  svojim vrednim rukama.

U Gospođicima ima mnogo vrednih i sposobnih mladih ljudi, koji na različite načine to ispoljavaju, u narednom periodu pisaću tekstove o njima, smatram da oni to zaslužuju.