КОСТАЈНИЦИ ДОНАЦИЈА ИЗ НОВОГ САДА

Помоћници градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић и Станко Љубичић и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић посетили су Костајницу којој је Град Нови Сад обезбедио донаторска средства за санацију последица земљотреса који је ову општину задесио крајем 2020. године.

Средства у износу од 3.000.000,00 динара за 35 корисника који су у Костајници крајем прошле године претрпeли штету од земљотреса, обезбеђена су на основу Закључка градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, а Црвеном крсту Новог Сада је поверена реализација ове високохуманитарне активности.

– Веома ми је драго што је Град Нови Сад допринео да ситуација у Костајници, коју је нажалост погодио земљотрес, крене да се побољшава. Нови Сад је познат по томе да увек помогне онима којима је потребно, да пружи руку пријатељства градовима и људима које задеси незгода. Тако је учињено и овог пута за људе у Костајници, где сам се на лицу места уверио да је помоћ отишла у праве руке. Исказана је велика захвалност Градoначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, који је увек спреман да нађе начин, а не оправдање, јер само тако можемо радити у интересу наших суграђана – рекао је Владимир Стојковић.

У знак захвалности, Црвени крст Републике Српске уручио је плакете представницима Новог Сада за развијање сарадње, јачање улоге организације Црвеног крста Српске, унапређење метода и садржаја рада и остваривање задатака који су од интереса за рад ове хуманитарне организације у целини.