18. ЈУЛА БЕСПЛАТНA РАДИОНИЦA “STREET ARTA” ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Поводом цртања мурала „Европског Амазона“ на зиду Основне школе „Братство јединство“ у Сомбору, WWF Adria и Graffiti na Gradele, уз подршку Града Сомбора, организују 18. јула бесплатну радионицу “street arta” за децу и младе.

Радионица ће се одржати у дворишту основне школе, са почетком у 10 сати, а предвиђено трајање је 2 сата.

Радионица ће полазнице и полазнике увести у свет “street arta” на челу са уметником Wuperom, а који ће кроз ову форму уметности научити више о заштити природе и карактеристичним врстама сомборског краја, који се налази у оквирима будућег UNESCO резервата биосфере Мура-Драва-Дунав.

Радионица је намењена деци и младима од 7 до 15 година, а како је број полазника и полазница ограничен на 15 особа, потребна је претходна пријава путем Google обрасца

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-ln78Nxw1ALKpuw0IqsnJRs0RxSVWB1ENxq6KI-Q7sRt1rg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Иако је радионица намењена деци и младима, позвани су и сви одрасли да дан проведу уз цртање мурала.

Организатори ће осигурати све потребне материјале, као и освежење за полазнике и полазнице. 

Догађај ће се одржати у складу са свим епидемиолошким мерама и упутствима Кризног штаба за борбу против коронавируса.

Реке Мура, Драва и Дунав теку кроз пет земаља и чине зелени појас дуг 700 километара који повезује готово милион хектара јединственог подручја природне и културне баштине који ће ове године од стране UNESCO-а бити проглашен као први светски резерват биосфере Мура-Драва-Дунав између пет држава (TBR MDD). Како би обележили тај значајан успех са стране заштите природе, графити уметник Wuper пренеће вредности и специфичности овог подручја на велико платно, тј. зид Основне школе „Братство јединство“.

Више информација о Европском Амазону –

https://www.wwfadria.org/sr/sta_radimo/zastita_vode/

Извор: Град Сомбор