БЛОК САВЕ КОВАЧЕВИЋА ДОБИЈА НОВО ИГРАЛИШТЕ, СПОРТСКИ ТЕРЕН И ТЕРЕТАНУ

Уз подршку Министарства заштитe животне средине, општина Врбас изградиће у блоку Саве Ковачевића ново игралиште за децу, спортски терен и теретану на отвореном, саопштено је из локалне самоуправе. Пројекат вредан 12,5 милиона динара одобрен је на конкурсу Министарства заштитe животне средине, које издваја десет, а општина Врбас 2,5 милиона динара. Уговор о реализацији пројекта потписали су министарка Ирена Вујовић, и председник општине Врбас Предраг Ројевић.
„Општина Врбас је ове године имала изузетно велику пројектну активност. Наш инвестициони буџет износи више од 1,5 милијарди динара. А уз подршку Покрајинске владе и Владе Србије реализовали смо многе пројекте који обезбеђују боље животне услове свим становницима Врбаса. Подршка Министарства заштитe животне средине је веома значајна, јер ћемо кроз овај пројекат значајно унапредити квалитет живота у блоку Саве Ковачевића. Уверен сам да ће то постати нова тачка окупљања Врбашана и модел који ћемо у сарадњи с републиком и покрајином применити и у другим деловима Врбаса“, рекао је председник општине Врбас Предраг Ројевић.
Како је прецизирано у уговору, на игралишту за децу биће постављено 10 справа, вртешки, клацкалица, тобогана и њихалица. Спортски терен чине терен за рукомет и баскет димензија 40 x 20 метара, стаза око терена ширине два метра и простор за бетонске трибине, које су позициониране са југоисточне стране, са три реда за седење укупне висине 1.35 метара, дугачке 17 и широке 2,7 метара. Стаза око терена је асфлатна, а подлога за спортски терен је акрилна спортска подлога. Трибине су позициониране на платоу од бехатона. Постојећи кош је задржан са терена за баскет и премештен на новопројектовани терен. Теретана на отвореном имаће 40 различитих справа за вежбање.
Извор:Општина Врбас