НАСТАВЉАЈУ СЕ ПОЗИТИВНИ ТРЕНДОВИ У ЗРЕЊАНИНУ – НОВИ СТАНОВИ ГРАДЕ СЕ ИЛИ ЗАВРШАВАЈУ НА ДЕСЕТ ЛОКАЦИЈА

Настављају се позитивни трендови у Зрењанину у области станоградње и у овом тренутку на десет локација подижу се или завршавају објекти колективног становања, а у најави је и отварање нових градилишта, што све заједно даје цифру од око 500 станова у изградњи или понуди, у недавно завршеним објектима.

На највећем градилишту станова у Зрењанину, комплексу “Мала Америка” инвеститора “Максимовић – градња”, почела је градња четврте од укупно пет зграда, те се може рећи да се овај пројекат градње скоро 200 станова приближава завршној фази. Два објекта су усељена, трећи је у фази занатских радова, четврти у грађевинској фази, преостало је да се комплекс на месту напуштених објеката некадашњих трговинских предузећа “Прехрана” и “Трговинско Банат” заокружи последњом зградом, на локацији најближој Реформатској цркви. 

Како је недавно и најављено, отварају се два нова градилишта – на локацији код Централне пијаце зрењанински инвеститор “БМТ Лукс” земљаним радовима почео је градњу прве зграде са 47 станова и три локала ка пијаци, док ће инвеститор “VRK IMMO”, такође из нашег града, у Улици Тоше Јовановића реализовати пројекат “Квартет” и почети градњу првог од четири предвиђена објекта, са укупно 55 стамбених јединица и три локала.

У фази занатских радова је и стамбена зграда инвеститора “Био-електрик” у Улици војводе Бојовића, са 25 станова и 4 пословна простора, а пред усељењем је 54 стана у згради “Хармонија”, у Обилићевој улици, које је, као инвеститор, изградило предузеће “Керамика Јовановић”. И у овом објекту, уз Булевар Милутина Миланковића (”Магистрала”), предвиђен је простор за 5 пословних јединица. 

Још један инвеститор из Зрењанина, CITY WAVE ESTATE, подиже стамбени објекат спратности Су+Вп+4+Пк, практично шестоспратницу, у Улици Доситеја Обрадовића 42а. Радови су у одмаклој грађевинској фази, a у овој згради биће 36 станова.

Иако још није обелодањен пројекат, извесно је да ће стамбено-пословни објекат бити подигнут и на атрактивној локацији у ширем центру града, раскрсници улица Петефијеве и Иве Лоле Рибара. У току су радови на припреми локације, срушен је некадашњи пословни део предузећа “Центродуван” и “Окрим” и у потпуности уклоњен двоспратни магацин, на укупној површини нешто већој од 1.700 квадратних метара. Инвеститор је предузеће “Турбо гас” из Кикинде.

Мањи стамбени објекти подижу се и у Македонској 9, где је инвеститор зрењанинско предузеће “Љиљак”, као и у Улици Ђуре Јакшића, где се као инвеститори наводе два приватна лица. 

Гради се и троспратни стамбени објекат у Клеку, са 25 стамбених јединица, у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, који Град Зрењанин реализује у сарадњи с Комесаријатом за избеглице. Станови су намењени избеглим и интерно расељеним лицима са простора некадашње Југославије, као и са простора Косова и Метохије. 

Извор: Град Зрењанин