ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКА МЕДАЉЕ “СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ” ПРОФЕСОРА ВЛАСТИМИРА ВУЈИЋА

Председник општине Кула Дамјан Миљанић приредио је данас пријем за Властимира Вујића, нашег суграђанина који годинама живи у Будимпешти и ради као професор у српској Гимназији „Никола Тесла“. Повод за пријем је признање које је Савез Срба из Словачке доделио професору Вујићу за промоцију српске културе у региону Средње Европе, као и за развој српске културе, информисања и спорта Срба у расејању. У дужем, срдачном, разговору професор Вујић је говорио о свом раду у српској Гимназији у Будимпешти, о свом новинарском опусу, о свом деловању у спорту.

Добио сам меморијалну медаљу “Светозар Милетић”, 10. маја ове године Савеза Срба у Словачкој, која ми је уручена у Амбасади Републике Србије у Мађарској, за промоцију српске културе у региону, као и за развој српске културе, информисања и спорта Срба у расејању. Пажња која ми је данас указана у локалној самоуправи у Кули наравно да прија и она ми је најдража јер никада нисам прекинуо контакте са родном Кулом. Дуго година сарађујем са локалном самоуправом, помагао сам приликом уписа наших ђака у српску Гимназију у Будимпешти до конкурисања код прекограничних пројеката, повезао сам и побратимио Црвенку и Тукуљу, радио сам на успостављању веза у области спорта, културе итд., рекао је професор Властимир Вујић.

Професор Вујић дуго година живи и ради у Будимпешти, дугогодишњи просветни и спортски радник из наше средине, сада одласком у пензију сублимира оно што је до сада урадио, рекао је Миљанићи и додао да је приликом пријема вођен интересантан разговор о животу Срба, не само у Мађарској, већ и у Словачкој где је и добио поменуту награду за промоцију српске културе у региону и српске културе, спорта и информисања Срба у расејању.

На крају пријема, којем су присуствовали и Владимир Ђуровић, председник Скупштине општине Кула, као и помоћници председника општине Љубица Тијанић и Страхиња Паравина председник општине Дамјан Миљанић је професору Властимиру Вујићу даривао поклоне са симболима општине, а и професор Вујић је пригодним поклонима даривао председника општине.

Извор: Општина Кула