САНИРАНА ДЕОНИЦА ТОПОЛСКОГ ПУТА, У ДУЖИНИ ОД 3,2 КИЛОМЕТРА

Путари кикиндског “Градитеља” данас приводе крају санацију дела деонице Тополског пута, од раскрнисе за Тобу до улаза у Банатску Тополу. Потпуно је рехабилитована деоница у дужини од 3,2 километра. Како је прецизирао Гојко Грубор, извршни директор “Градитеља”, санирано је укупно 19.200 квадратних метара асфалта. Ширина пута ове деонице износи шест метара. Иако је последњих дана било киша, неких већих застоја није било:

-Могу да кажем да поверен посао успешно приводимо крају и да није било никаквих проблема- саопштио је Грубор. Деоницу на којој су радови у завршној фази обишли су и са путарима разговарали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници:

-Још на почетку мандата обећали смо да ћемо велику пажњу поклањати нашим селима. И ова слика потврђује да се држимо тог обећања. Откако је изграђена 80- тих година прошлог века, ова деоница није била реконстрисана. Путари су само санирали ударне рупе. Након ових радова, возаче очекује 3,2 километра потпуно саниране деонице. Вредност радова износи 20 милиона динара, а ову инвестицију смо финансирали из градског буџета- саопштио је Лукач и потврдио да улагањима у путну инфраструктуру могу да се надају и мештани других села:

-Фокусираћемо се на села, како би мештани имали квалитетне путеве, улице и тротоаре. Могу да најавим радове у Башаиду, Банатском Великом Селу и Новим Козарцима. Коловоз у по једној улици, у наредних месец дана, санираћемо у овим селима- поручио је Лукач. Председник МЗ Банатска Топола, Недељко Цимеша, потврдио је да су мештани презадовољни што је ова деоница коначно санирана:

– Пре месец и по дана, захваљујући разумевању локалне самоуправе, у селу је сређена једна улица. Добили смо око четири километра новог асфалта. У међувремену, сеоско ДВД добило је једно ватрогасно возило. Иако је половно, ефикасно је и боље од трактора и цистерне. Очекује нас до краја године и куповина Дома културе који је у приватним рукама последњих 16 година- рекао је Цимеша.

Извор: Град Кикинда