Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине : РЕЗУЛТАТИ ПРИВРЕДНИХ КРЕТАЊА У АП ВОЈВОДИНИ ЗА ПРВИХ ПЕТ МЕСЕЦИ ПОКАЗУЈУ ПРИВРЕДНИ ОПОРАВАК

Аграр у АП Војводини изнео је претходну пандемију, то смо истакли више пута истако је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић гостујући у Војвођанском дневнику на Радио- телевизији Војводине.  У  периоду за нама обављена је успешно жетва и тиме је обезбеђен континуитет снабдевања тржишта , што би се могло дефинисати као прехрамбена независност . О томе говоре бројке- према првим прелиминарним резултатима  ове године ћемо имати око 3 ипо милиона тона жита , ако знамо да су око милион ипо тона домаће потребе остаје 2 милиона тона за извоз. Приноси како сада бројке показују су  одлични као и квалитет жита тако да ћемо моћи да будемо са 2 милиона тона конкурентни . Што се тиче извоза  аграра за првих пет месеци у АП Војводини он је око милијарду евра , а најзаначајније учешће у том извозу има кукуруз ( око 200 милиона евра ) , а извоз пшенице је ове године већи за готово 30 % него прошле године.

„За наше привреднике важно је и отварање нових тржишта а управо аграрни производи тражени су на афричком континенту. Привредна комора Војводине и Привредна комора Александрије потписале су споразум о сарадњи  , и то је само званична потврда наших доадашњих добрих односа. За нама су одржани пословни форуми са привредницима Александрије а њихову делегацију у септембру очекујемо у Новом Саду“ – истакао је Вучуревић.

„Поред пословног форума са привредницима из Александрије у плану су нам и представљања на пољопривредном сајму у Новом Саду, традиционалном сајму у Бјељини, као и организовање Регионалног пословног форума на коме се очекује учешће преко 200 компанија , као што је то био случај прошле године. Јесен и наше активности свакако ће бити у скалду са актуелном епидемиолошком ситуацијом“  рекао је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић гостујући у Војвођанском дневнику .