КИКИНЂАНИМА ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА КРАТКИХ ПРИЧА “ПОКУШАЈ ЖИВОТА”

Суграђанка Милена Живков, чланица Градског већа за културу и образовање, суграђанима се представила као књижевница. У Народној библиотеци „Јован Поповић“, промовисана је њена друга књига „Покушај живота“:

-Ово је прва промоција моје нове књиге, збирке од седам кратких прича. Главни актери су јунаци који трагају за својом срећом, који је врло често не налазе и који нису довољно храбри да направе тај један корак који их, можда, дели од среће. Јунаци су људи око нас, људи које сви познајемо, можда неки од нас. Свако од нас може да се препозна у ликовима. Приче су инспирисане и музиком коју волим да слушам, људима који ме окружују – рекла је Живков. Рецензент књиге, Младен Ђуричић, констатовао је да му је драго што је у истој улози био и када је издата прва књига Милене Живков „Мехур од сапунице“:

-Ова књига одржава књижевни напредак Милене Живков. Верујем да ће ово штиво пронаћи своју публику јер је писана једностваним стилом и свакодневним језиком. Говори о људима у нашем окружењу, где год да се налазе – прецизирао је Ђуричић. Књига је настајала од краја 2019. до почетка 2021. године. Све приче су независне и свака је заокружена целина.

Извор: Град Кикинда