ДАНИ КОВИНСКЕ СЛАВЕ 24-27. ЈУЛ

Поводом 26. јула, славе храма Сабора светих архангела у Ковину, коју Ковинци традиционално обележавају као градску славу, и ове године биће организован вишедневни програм под називом „Дани ковинске славе“.

Програм организују ковинске месне заједнице, Центар за културу и Туристичка организација општине, Коњички клуб Ковин, под покровитељством Општине Ковин.

Првог дана, у суботу, 24. јула, одржаће се манифестација „Нек звоне тамбуре“ са почетком у 20 сати, на летњој позорници у центру Ковина. Програм у организацији Туристичке организације општине Ковин и МД „Ковински бећари“ први пут је реализован 2018. године, са идејом да постане традиција. Тако ће и овог јула пред публиком свирати ансамбли који негују музику за тамбуру и тамбурице – 3. пут, с обзиром да прошлог лета, због епидемије, није било манифестација.

У предвечерје славе, у недељу, 25. јула у 19 сати, у галерији Центра за културу домаћини ће бити савети ковинских месних заједница током традиционалног чина резања славског колача, а служиће заједно свештеници ковинских парохија СПЦ.

На дан славе, 26. јула (понедељак) Ковинце и њихове госте забављаће Ален Исламовић и бенд. Рок концерт почиње у 21 сат, на платоу у центру града.

По традицији, другог дана славе, овога путa то је уторак, одржаће се фијакеријада у организацији КК „Ковин“, на простору Градског стадиона са почетком у 13 часова. Пре такмичења, улицама Ковина дефиловаће фијакери, а скуп је испред храма СПЦ у Улици Вука Караџића, у подне.

Фото: архива Општине, славски колач и плакати манифестација поводом славе 2021.

Извор: Општина Ковин