ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА СЛАВА У ПЕЋИНЦИМА

Савет месне заједнице Пећинци уз подршку Општине Пећинци, организује наредног викенда обележавање сеоске славе. Програм обележавања почиње у петак, 30. јула, када ће у 13.00 часова на спомен обележју у центру, али и осталим спомен обележјима у Пећинцима, бити положени венци и одата почаст палим борцима и жртвама фашизма из Другог светског рата.

У суботу, 31. јула, љубитељи фудбала ће на стадиону “Сувача” бити у прилици да од 17.30 часова одгледају фудбалску утакмицу ветерана ФК “Доњи Срем” Пећинци и гостију из Нових Бановаца ФК “Омладинац”.

На пећиначком шеталишту, сада већ традиционално у дане сеоске славе, биће одржана манифестација “Колачи наших бака” у организацији Удружење жена “Сремица”, током које ће удружења жена изложити своје радове – традиционалне рукотворине, али и слатке и слане посластице. Манифестација ће бити одржана у недељу 1. августа у 17.00 часова. Недеља пре подне је резервисана за шаховски турнир у Културном центру. Турнир почиње у 10.00 часова.

Недеља после подне резервисана је за фудбал, а домаћи тим ФК “Доњи Срем 2015” дочекаће у пријатељској утакмици госте из Добановаца ФК “Будућност”. Утакмица почиње у 17.30 часова.

Извор: Општина Пећинци