ВУЧЕВИЋ СА АМБАСАДОРОМ КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Краљевине Холандије Њ. Е. Јостом Реинћесом. Том приликом пожелео му је срдачну добродошлицу, истичући да Нови Сад води активну међународну и међуградску сарадњу.

– Нови Сад је светао пример европских вредности као град истинског мултикултурализма који негује различитост, а то што је изабран за Омладинску престоницу Европе и Европску престоницу културе само говори у прилог тој необоривој чињеници – рекао је Вучевић.

Саговорници су се сложили да пројекат Европска престоница кулктуре доприноси општем развоју носиоца те титуле, али и региона, подстичући сарадњу и заједничке активности многих градова и средина које се тако чвршће повезују. Стабилна политичка ситуација, наставак реформи и снажна економија, оцењени су као основни услови за напредак, а европски пут као најбољи начин да Србија максимално искористи бројне потенцијале, те да животни стандард грађана буде на много вишем нивоу.

Вучевић је истакао да Нови Сад као локална самоуправа настоји да пружи што већи допринос позитивним променама које спроводи Влада Србије. Креирање индустријских зона и повољног пословног окружења, као и отварање нових радних места, приоритет су локалне администрације, нагласио је Вучевић, а циљ и Новог Сада и Републике Србије јесте да мотивишу младе да остану у својој земљи, која ће једино на тај начин бити много јача на свим пољима.