ЗАВРШАВА СЕ АСФАЛТИРАЊЕ СВИХ УЛИЦА У БУДИСАВИ

Приликом обиласка радова на асфалтирању Пионирске улице у Будисави, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да се тиме завршава процес комплетног асфалтирања улица у насељу. Он је нагласио да су још само две куће остале без канализације, због приватних парцела, те да ће и то бити сигурно решено, јер Град Нови Сад подједнако води рачуна о свим грађанима, у свим насељима, настојећи да створи једнаке услове за живот.

– Драго ми је да су и мештани задовољни резултатима које смо заједнички постигли. У вртићу “Зека“ ПУ “Радосно детињство“ дуплирали смо капацитете, сада постоје четири нове собе, зборнице, а комплетно је реновирано приземље. То је потреба која је одавно исказана и сада нема ни једног неуписаног детета у вртић који може да прими 150 деце. Сада у објекту у Будисави коначно постоји и јаслена група, а има одељење на мађарском језику, јер водимо рачуна и о том аспекту – истакао је градоначелник Вучевић.

Како је рекао током обиласка радова, од 2012. године, Град је уложио преко пола милијарде динара у то насеље.

– Завршили смо школу, Клуб пензионера, игралиште у центру, Светосавски дом, а пред нама је сређивање Ватрогасног дома који је у лошем стању. Велика уштеда за становнике Будисаве је и нова ценовна политика Јавног градског саобраћајног предузећа. Карта до Новог Сада била је 160 динара у једном правцу, а сада је 110. Такође ђачка и студентска карта је сада на годишњем нивоу јефтинија за 28600 динара. То су све наше заједничке победе, јер ја сам овде долазио да разговарам са људима пре него што су имали канализацију и асфалт. То што решавамо проблеме даје ми снагу и енергију да се као градоначелник борим за нове инвестиције и пројекте који ће побољшати услове за живот свих грађана – закључио је Вучевић.