„АГРОМАУС“ ПОБЕДНИК ТУРНИРА У УЛИЧНОМ ФУДБАЛУ

Екипа „Агромаус“ из Надаља победник је 5. Меморијалног турнира у уличном фудбалу „Миленко Генчић“. Надаљчани су великом финалу славили против екипе „Арваји“ из Србобрана, резултатом 4 : 3, и то голом за победу на само 19 секунди до краја. У сусрету за 3. место састали су се „Zotrix  Ралетови омладинци“ и „Квики маркет“, а славили су првонаведени, и то резултатом 7 : 2.

Марко Новаковић из екипе „Zotrix Ралетови омладинци“ најефикаснији је стрелац турнира, са укупно 12 датих голова, док је за најбољег играча турнира проглашен Срђан Голуб, играч „Агромауса“.

После паузе од две године одржан је турнир који је јако добро организован, оценио је Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт.

„Имали смо тешку годину за нама, што је погодило и спорт, због чега је турнир морао бити померен на крај јула, али и поред тога наш тим који је организовао овај турнир и свакодневно га водио, чинио је то готово беспрекорно и честитам им на томе. У кратком року је све организовано, а турнир је био много јак, чак 26 сениорских екипа, 13 дечијих, награде велике као и увек, и публика задовољна. Честитам свима који су подигли пехаре и окитили се медаљама, а наравно велико хвала свим екипама које су узеле учешће. Мислим да је турнир оправдао сва очекивања и надам се да ће сваки следећи бити све бољи“, рекао је Андрић.

Директор Центра за спорт и туризам Слободан Субић захвалио се у име организатора турнира  свима који су директно или индиректно учествовали у њему, од судија и девојака које су свакодневно радиле за записничким столом, до општине Србобран која је из године у годину покровитељ свих летњих турнира.

„Највеће задовољство ми причињава то што већ годинама гледам исте играче, неке дечаке који су кроз овај период од шест година на нашем турниру стасавали у фудбалере, као што је Срђан Голуб дошао до МВП титуле. Задовољство је сведочити том прогресивном развоју појединаца у спорту и честитам им на томе. Велико хвала свим учесницима из нашег места и околине, јер препознају овај турнир као квалитетан, атрактиван, добро организован и учествују сваке године“, рекао је Субић.

  1. Меморијални турнир у уличном фудбалу „Миленко Генчић“ имао је такмичење и у млађим категоријама:

Млађи пионири (2007/08.) – 1. место „Кнежевина Турија“; 2. место „С Принт“; 3. место „Медисон“; најбољи стрелац Милан Видић; најбољи играч Даниел Чермић

Дечаци (2005/06.) – 1. место „Матуранти“; 2. место „Кумови“, 3. место „Фронт Лајнерси“; најбољи стрелац Лазар Велицки; најбољи играч Александар Ковачевић

Шутирање пенала: мушка конкуренција Бојан Марјанов; женска конкуренција Ања Ковачев (награђени летовањем у Сутомору).

Извор: Општина Србобран