ЈУБИЛАРНИ РУМФЕСТ – РОК ЗВУК ОБЕЛЕЖИО ПРВИ КОНЦЕРТНИ ДАН

Фантастични концерти, сјајна атмосфера и права рокенрол свирка обележила је први дан традиционалне манифестације Румфест, која се ове године по десети пут одржала у нашем граду.

Препознатљиви двосегментни програм сваке године другог и трећег августа обједињује музичке спектакле и гастрономски ужитак.

У дане манифестације на Градском тргу оформи се Винска улица где се могу пазарити производи вредних људи ових наших крајева – од вина, меда, колача и других сремских гастрономских ђаконија, па до уникатних рукотворина, док су вечерњи сати резервисани за добре свирке.

Румљани су синоћ имали прилике да уживају у сјајном рок звуку, а  више од четири сата румску публику су забављали бендови Прљави инспектор Блажа и Кљунови и Penthouse.

Добро позната енергија обележила је Блажин наступ у коме су уживале све генерације, али рекло би се понајвише деца. Бенд Penthouse је право откровење за Румљане, маестрална изведба репертоара састављеног од домаћих и страних хитова потврдила је оно што су организатори најављивали – да је нишки бенд један од најбољих српских cover бендова.

Уживала је публика, али и сами извођачи.

 „Публика је била фантастична зато што је било од 7 до 77 година, као Политикин забавник, а ја сам се осећао као Шиља, Мики или Паја. Ја сам хтео да будем и Хогар и Гарфилд и да будем сваки лик из цртаних филмова и да приуштим за све генерације по нешто. Свирали смо и песме за децу попут Ивиног возића или Кад си срећан лупи длан о длан, била је ту и Памела за одрасле, а наравно и она гастарбајтерска кад он оде у туђину и врати се са 70 година и види да је џабе радио, тако да сам уживао. То је стандардан репертоар, а ми увек почнемо са неколико својих песама, онда полако убацујемо неке легендарне песме ју рока, па се опет вратимо на своје, имамо једну мусаку од песама и видимо да људима прија“, уз осмех је рекао увек расположени Блажа.

Директорка Туристичке организације општине Рума Татјана Дошен, истакла је да Румфест даје посебну, најведрију ноту најмасовнијој манифестацији Културном лету.

„Задовољство ми је што ове године можемо поново да се окупимо, приредимо нашим суграђанима дивни продајни део, затим сјајне концерте обе вечери. Заједничким напорима са Културним центром смо организовали програм и сигурна сам да ће се суграђани уживати оба фестивалска дана“, казала је Татјана Дошен.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић изразио је задовољство што се манифестација Румфест, придружила реду вишедеценијских манифестација које се веома успешно организују у нашој општини.

„Рума је град значајних музичких фестивала, ликовних и књижевних колонија, књижевних сусретања и осталих уметничких стваралаца. Данас се том реду фестивала придружује и Румфест, што је доказ да се у нашој средини ова манифестација, да тако кажем, примила и остварује своју друштвену мисију и да на наше и ваше задовољство успешно представља оно што је понос наше општине, а то су вредне руке наших пољопривредника, виноградара, домаћица, јер ово је манифестација која афирмише стваралаштво у области гастрономије, виноградарства и домаће радиности. Желим да ове две вечери Румљани покажу какви су домаћини, а они који долазе да знају да овде увек има оних који ће их радо прихватити и угостити“, изјавио је Ковачевић.

Након рок вечери, репертоаром данашњег концертног дана доминираће традиционални звуци. Наступ Цаканe је заказан за 21 час, а након ње на бину ће изаћи најактуелнији српски трубач Дејан Петровић и његов Биг Бенд .

Извор: Општина Рума