РУМФЕСТ – ФУЗИЈА ТРУБА И ГИТАРА ЗА СЈАЈНУ АТМОСФЕРУ

Традиционалне мелодије, изворну народну песму, страни поп и рок, култне хитове ју рок музике, све је то имала прилике да чује публика на синоћним концертима Дејана Петровића и његовог Биг бенда и Цакане.

Играње, хорско певање и за крај коло обележило је други фестивалски дан манифестације Румфест. У сјајној атмосфери Румљани су уживали у споју традиционалне и модерне музике, у звуку труба и електричних гитара.

Дејану Петровићу, најмлађем добитнику “Мајсторског писма”, вишеструком освајачу свих награда на Сабору у Гучи, међу којима је и награда Прва труба света, ово је био први наступ у нашем граду и каже да ће га због одличне реакције публике дуго памтити.

„Осетили смо вечерас велику енергију, показали да труба као инструмент нема граница, само је питање ко шта хоће и ко шта воли. Први наступ нам је протекао одлично, даћемо све од себе да не буде последњи, да се опет видимо у Руми. Дошли смо овде пуни елана, енергије, одморни, ужелели смо се људи, публике и аплауза“, рекао је Дејан Петровић, који је четврта генерација трубача у породици.

Шаролик репертоар имала је Драгица Радосављевић Цакана, која је уз пратњу Етно групе „Шара“, певала нове и старе ауторске композиције, а као увек, заједно са публиком, певане су традиционалне изворне песме.

„Певам у Руми већ трећи пут и сваки пут наилазим на велику срдачност, одличну реакцију публике и заиста сам уживала на концерту у овом лепом граду“, казала је Цакана.

Овогодишњи јубиларни 10. Румфест заједнички су организовали Туристичка организација општине Рума и Културни центар „Брана Црнчевић“.

Извор: Општина Рума